Succesvolle start Riskplaza Audit+ pilot door Riskplaza, Borgesius-Bakkersland en Ahold Delhaize.

 

Kaatsheuvel/ Stadskanaal, 15 april 2017 – Borgesius Convenience heeft onlangs eerder deze maand succesvol de Riskplaza Audit+ doorstaan. De Riskplaza Audit+ is een on-top audit voor 100% beheersing van grondstofgevaren. Riskplaza Audit+ Certificering is onderdeel van pilot die Borgesius is gestart met Ahold Delhaize en Riskplaza. Het doel van deze pilot is om grip te krijgen op voedselgevaren in de keten.

Borgesius-Bakkersland is als eerste bedrijf binnen de Borgesius Holding gestart met certificering voor Riskplaza Audit+. “Hiermee legt Borgesius-Bakkersland de verantwoordelijkheid in de keten waar deze hoort; bij de grondstoffenleveranciers”, aldus Sjoerd Kanters, directeur van Riskplaza. Babette Weenink, hoofd kwaliteitszorg binnen de Borgesius Holding, vult aan: “Dit jaar gaan de vijf broodbakkerijen van Borgesius-Bakkersland op voor Riskplaza Audit+. Wij verwachten ook van onze leveranciers dat zij zich vóór 1 januari 2018 Riskplaza Audit+ gaan certificeren. Borgesius wil graag samenwerken met leveranciers die hun grondstofgevaren goed geborgd hebben.”

De Audit+ Certificering van Borgesius-Bakkersland en haar leveranciers zijn onderdeel van een Riskplaza Audit+ pilot van Ahold Delhaize. Met dit initiatief wil Ahold Delhaize voedselgevaren voor haar consumenten zoveel mogelijk onder controle te krijgen.

Over Borgesius-Bakkersland

Borgesius-Bakkersland is in 2016 ontstaan uit een fusie van de Borgesius Holding en Bakkersland B.V.. Borgesius-Bakkersland is marktleider voor de levering van brood, gebak en andere specialiteiten aan grote retailketens in Nederland. Borgesius-Bakkersland heeft twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties verspreid door het land en biedt werk aan meer dan 2.000 mensen.

Kijk voor meer informatie over Borgesius-Bakkersland op www.borgesius.nl.

Over Riskplaza

Riskplaza Europe ondersteunt producenten en retailers  in food bij de borging van voedselveiligheid van ingrediënten. Riskplaza Europe is een databank met informatie over de voedselveiligheid van ingrediënten. Hieraan gekoppeld is het Riskplaza Audit+ systeem. Hiermee geeft Riskplaza de levensmiddelenketen eenvoudig en transparant inzicht in beheersing van gevaren die zich in ingrediënten kunnen voordoen. Riskplaza Europe is onderdeel van de People in Food Holding. De People in Food Holding is met dochters als KTBA en Quality Software Company en meer dan 160 medewerkers de grootste dienstenleverancier op gebied van voedselveiligheid in de Benelux.

Uw grondstofanalyse goed onderbouwen? Gebruik de uitvoerige database van Riskplaza >
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur