Een topcombinatie

People in Food
en sport

 

Waarom?

Vitaliteit op de werkvloer is een belangrijke trend, ook binnen de People in Food Group. Het belang van sport verschilt per persoon. De een wil een individuele (professionele) sportcarrière combineren met een goede baan, de ander haalt vooral plezier uit (laagdrempelig) sporten met anderen. Hoe dan ook: medewerkers moeten hun sportieve ei kwijt kunnen.

Betere (werk)prestaties

Sporten resulteert in positieve energie, ook op de werkvloer. Een sportief leven verbetert niet alleen onze fysieke conditie, maar ook onze cognitieve presentaties. Bovendien worden we enthousiaster, stressbestendiger en daadkrachtiger. Veel voordelen dus. De People in Food Group stimuleert sportiviteit daarom volop.

Sportcommissie

De sportcommissie van de People in Food Group behartigt de belangen van sportieve medewerkers. De commissie is in september 2016 opgericht door een groep enthousiaste sportievelingen en organiseert sportactiviteiten voor medewerkers in Nederland én in België.

De sportcommissie houdt rekening met (het sportniveau van) iedereen. De activiteiten variëren van dagactiviteiten tot korte wedstrijden. Enkele voorbeelden ter inspiratie:

Hardlopen

 

De sportcommissie regelt de inschrijving voor de NN Marathon van Rotterdam, de Antwerp 10 Miles en de Singelloop Breda. Er wordt een persoonlijk trainingsschema voor iedere medewerker opgesteld.

Fietsen

 

Er worden verschillende fietsclinics en toertochten georganiseerd. Een voorbeeld is de mountainbike clinic in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

Schaatsen

 

Ook schaatsclinics behoren tot het aanbod. Recent heeft topsporter Robert van Dalen een clinic gegeven op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Deelnemers kregen tips om uithoudingsvermogen en schaatspositie te verbeteren.

Eigen initiatieven

 

Ook op eigen initiatief van medewerkers worden er sportactiviteiten opgezet, bijvoorbeeld een Dodgeball toernooi of een middag wandklimmen.

Ride for the Roses: een vuist tegen kanker

 

Op 3 september 2017 hebben zo’n 10.000 fietsliefhebbers zich op een sportieve en plezierige manier ingezet voor de strijd tegen kanker. Het resultaat? Veel voldane gezichten en een opbrengst van ruim 675.000 euro voor KWF Kankerbestrijding. Karin Kortman, Accountmanager bij Quality Software Company (QSC), deed voor de negende keer mee.

Karin glundert vanaf het moment dat ze over de Ride for the Roses praat. “Fietsen is voor mij pure vrijheid, het betekent dat ik leef. Na mijn eigen strijd tegen kanker ben ik in 2008 op de fiets gestapt. De 25 km van toen waren zwaarder dan de 100 km die ik deze maand heb gefietst. Maar ik heb het gedaan. Het gevoel van overwinning en verbroedering dat je tijdens zo’n dag voelt, is warm, is prachtig. Je weet allemaal: morgen kan het anders zijn.”

Sport is voor Karin belangrijk.

 

Minimaal vier uur per week brengt ze door op haar racefiets of mountainbike. Karin: “Ik sport om twee redenen. Sport maakt gelukkig door de hormonen die het aanmaakt, dat is bewezen. En het is natuurlijk gezond. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Ik wil mensen om mij heen motiveren, ook op de werkvloer. Als lid van de sportcommissie van KTBA probeer ik collega’s te enthousiasmeren om te gaan sporten. Er is voor ieder wat wils. Ik voel me zó gelukkig op de fiets. Dit gevoel gun ik anderen ook, in welke vorm dan ook.”

Zin om samen met deze
sportievelingen te werken en sporten?

Bekijk hier de actuele vacatures bij KTBA People in Food

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur