‘Ik mag er doen waar ik goed in ben:
anderen naar een hoger niveau tillen’

Interview met Michiel Hulshof, business unit manager KTBA People in Food

Lees het interview

Sinds kort heeft KTBA een nieuwe business unit manager. Een fervent hockeyer en wintersporter, die ook nog eens maatschappelijk betrokken blijkt. Zijn naam is Michiel Hulshof. Vanaf maart leidt Michiel een business unit van tachtig consultants, die hij coacht om het maximale uit hen en uit zichzelf te halen.

Maatschappelijke betrokkenheid loopt als een rode draad door Michiels leven. Tijdens zijn studietijd was Michiel lid van studentencorps St. Olof en lid van de studierichtingsraad, tegenwoordig is hij voorzitter van het lokale Oranjecomité, dat jaarlijks Koningsdag en dodenherdenking verzorgt. Daarnaast is hij als aanvoerder van het veteranenteam een actief lid van hockeyclub Rosmalen. “Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn, en geef dat ook aan mijn kinderen door.”

Na een studie Fiscale Economie werkte Michiel achtereenvolgens bij het UWV – destijds nog GAK – en bij het HR-consultancybureau Robidus, waar hij zich in twaalf jaar opwerkte van consultant naar business line manager. In 2014 doorliep Michiel een coachingstraject. “Ik wilde meer vanuit mijn persoonlijke competenties gaan werken, en niet enkel vanuit de kennis die ik sinds mijn studietijd heb opgebouwd.” Het coachen van anderen bleek zijn talent en passie.

Dit motiveerde deels Michiels keuze voor KTBA. “KTBA vertaalt ingewikkelde wetgeving naar praktische oplossingen. Ik ben geïntrigeerd door de complexe wereld achter voedingsmiddelen. Daarnaast is er bij KTBA een hoop mogelijk. Ik mag er doen waar ik goed in ben: anderen naar een hoger niveau tillen.”

Als business unit manager bij KTBA krijgt hij alle ruimte om dat te realiseren. Eigenlijk doet Michiel nu met consultants wat hij in 2014 zelf heeft gedaan. “Het coachen van hoogopgeleiden vind ik ontzettend interessant. Volgens de traditionele Nederlandse werkwijze moeten werknemers hun zwakke punten verbeteren, zodat iedereen min of meer gelijk wordt. Ik ga daar tegenin, en concentreer me op de talenten van mijn consultants. Die optimaliseer ik.” In de praktijk betekent dit veel contact tussen Michiel en zijn consultants. Een-op-een bespreken ze valkuilen en verbeterkansen. Voor dit jaar zijn er al de nodige doelen gesteld.

Met Michiel aan boord kan KTBA zich nog meer richten op waar het goed in is: de wereld voedselveiliger maken.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur