KTBA gekwalificeerd voor FSMA

 

Kaatsheuvel, 9 november 2016 – Sinds september beschikt KTBA over gekwalificeerde  Preventive Control Qualified Individuals (PCQI). Dit zijn consultants die volledig op de hoogte zijn van wijzigingen in de Amerikaanse Food Safety Modernization Act (FSMA). Ze zijn in staat om bedrijven te ondersteunen en adviseren bij compliance met de nieuwe wet- en regelgeving van de Food and Drug Administration (FDA).

Deze wet- en regelgeving geldt voor ieder bedrijf dat levert aan de Amerikaanse markt. De gehele keten, waaronder producenten, verwerkers, verpakkers, opslaglocaties en distributeurs, is onderhevig aan de FSMA. Alle schakels binnen de keten moeten een Food Safety Plan opzetten. De nieuwe FSMA stelt voor ieder onderdeel aanvullende eisen. Één van deze eisen is dat het plan moet worden opgezet door een PQCI.

KTBA-consultants hebben een intensief trainingsprogramma afgerond bij het Amerikaanse International Food Protection Training Institute, waardoor ze bedrijven kunnen helpen om te voldoen aan de eisen van de FDA.

Over KTBA
KTBA is een professionele dienstverlener in industriële voedselveiligheid en compliance, met vestigingen in Nederland en België. Het team van ruim 150 enthousiaste specialisten houdt zich dagelijks bezig met kwaliteitsprojecten bij relaties in de internationale voedingsmiddelenindustrie. Het gaat hierbij niet alleen om het behalen van kwaliteits- en veiligheidscertificaten, maar ook om de structurele verbetering van organisaties en het continue behoud van het hoogste kwaliteitsniveau.

Benieuwd wat de uitdagingen zijn en hoe wij ze aanpakken? lees verder >
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur