‘Kwaliteit en marketing, daar sta ik voor’

Interview met Ron Besseling, eigenaar van de People in Food Holding

Lees het interview

Het kantoor van Ron Besseling, eigenaar van de People in Food Holding, staat vol met kunst. Herman Brood prijkt in drievoud aan de muur, een koppel uit Angkor Wat houdt de wacht naast zijn bureau terwijl een reusachtig rood konijn vanuit de tuin naar binnen kijkt.

Even kleurrijk als zijn kunstverzameling is Rons loopbaan. Voordat Ron in 2004 aan het roer kwam bij KTBA, was hij DJ en freelance marketingadviseur. Als marketingadviseur promootte hij dranken in de horeca en richtten zijn werkzaamheden vooral op jongeren. Ron nam KTBA over na het onverwachte overlijden van zijn zwager en combineerde KTBA eerst nog met freelance klussen. In 2005 werd KTBA officieel van Ron.

“Kwaliteit en marketing, daar sta ik voor,” zegt hij. “Met de kwaliteit zat het bij KTBA vanaf het begin al goed. Het bedrijfje had veel tevreden klanten en betrouwbare, competente medewerkers. Aan de marketing schortte het nog. KTBA had een nietszeggende uitstraling. Zonde! Daar lag een taak voor mij.” Ron zorgde voor een modern logo, met passende huisstijl en website, om het nieuwe, professionele imago uit te dragen. KTBA groeide onder Rons leiding uit tot een onderscheidende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie.

De kunstverzameling in het kantoor groeide tegelijkertijd mee. In ieder vertrek is Rons signatuur te vinden. Wie ’s ochtends nog enigszins slaperig het pand binnenwandelt, kan zomaar tegen een groen-roze pinguïn opbotsen.

Ron investeert continu in de opleiding van het personeel en het salesteam. “Zo hou ik het niveau in de hele organisatie op peil. Groei mag immers niet ten koste gaan van kwaliteit.” Verantwoorde groei, noemt Ron dat. De man die KTBA groot maakte, kent ook zijn eigen zwaktes. “Ik ben niet goed in het managen van personeel en projecten, en hou daar ook niet van. Mijn kracht ligt bij het verzamelen, inspireren en enthousiasmeren van goede mensen. Op een bepaald niveau bemoei ik me met alles, maar ik ga niet lopen micromanagen. Wat dat betreft ben ik geen controlfreak.”

“Het is mijn droom om KTBA wereldwijd toonaangevend te maken in food safety en compliance. We hebben het voordeel redelijk uniek te zijn in onze diensten. Er liggen veel mogelijkheden in Azië en het Midden-Oosten. De opkomende economieën in deze werelddelen moeten kennis over voedselveiligheid inkopen. Men streeft naar een kwaliteitsniveau dat even hoog is als in het Westen. Binnen korte termijn moeten deze landen de kennis verzamelen die wij in enkele decennia hebben vergaard.”

Als de afgelopen dertien jaar iets zeggen over de toekomst van KTBA, dan zal het wel goedkomen. “KTBA moet niet alleen de grootste worden, maar ook de beste. Dat is een dynamiek en spanningsveld. Ook in de toekomst moet het handhaven van kwaliteit onze hoogste prioriteit blijven.” Ongetwijfeld is dit ook een metafoor voor Rons kunstcollectie.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur