Internationale erkenning voor Riskplaza

 

Kaatsheuvel, 20 december – Na twee jaar hard werken is het zover: het Riskplaza-regelement is goedgekeurd door de Raad voor Accreditatie. Hiermee is Riskplaza officieel erkend als internationaal schemahouder. Riskplaza is geaccepteerd voor de NEN-EN-ISO/IEC 17021-1:2015; een norm voor managementsystemen. Dit betekent dat Riskplaza een officieel en wereldwijd erkend certificaat mag uitgeven.
De certificatie van een managementsysteem vormt een onafhankelijk bewijs dat dit systeem voldoet aan een aantal strenge eisen, in dit geval opgesteld door Riskplaza. De Raad voor Accreditatie heeft Riskplaza gedurende twaalf dagen aan een audit onderworpen om te toetsen of het opgestelde regelement voldoet aan alle eisen voor een competent, consistent en onpartijdig reglement.
Steeds meer bedrijven en consumenten hechten waarde aan de herkomst van levensmiddelen. Een oordeel van Riskplaza biedt hierbij uitkomst. Het zorgt voor uniformiteit en standaardisatie van de grondstofgevarenanalyse. Hierbij wordt voldaan aan internationale regels, waarbij onder andere stakeholders met vestigingen in meerdere landen kunnen profiteren van één algemene standaard die op al hun vestigingen toepasbaar is.
Over Riskplaza
Riskplaza levert bruikbare, gedetailleerde en actuele informatie over de voedselveiligheidsrisico’s van levensmiddeleningrediënten. Daarnaast heeft Riskplaza praktische kennis over de mogelijke beheersmaatregelen van deze risico’s. Riskplaza beschikt daarnaast over een transparante database waarin voedselveiligheidsrisico’s staan opgesteld. Deze database voorkomt dat voedselveiligheidsrisico’s dubbel gecontroleerd worden; een ingrediëntenanalyse door Riskplaza geldt als een definitief oordeel. Door samen te werken met Riskplaza kunnen bedrijven aantonen dat ze belang hechten aan voedselveiligheid en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Uw grondstofanalyse goed onderbouwen? Gebruik de uitvoerige database van Riskplaza >
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur