Food Forward Podcast

Easy Listen: Maak kennis met de duurzaamheidswetgevingen

Door: Aida Afrasiaby

319 woorden – 1,5 minuut leestijd

Laat u inspireren door de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Ontdek de veelzijdigheid van duurzaamheid binnen de voedingssector in onze Food Forward Podcast. Onze experts delen in een 4-delige serie nieuwe inzichten omtrent het thema van deze maand; Sustainability Management.

”Wacht niet tot morgen en start vandaag”

Het zal u niet ontgaan zijn, duurzaamheid is al geruime tijd een actueel thema en veel bedrijven zijn op een of andere manier in meer of mindere mate ook al bezig met duurzaamheid. In deze podcast-serie zullen we een aantal onderwerpen rondom duurzaamheid bespreken, zodat het onderwerp meer handen en voeten krijgt en duidelijk wordt hoe u duurzaamheid concreet kunt maken voor uw bedrijf/organisatie.

Wilt u stappen maken in duurzaamheid maar weet u niet waar u moet beginnen? In de eerste aflevering heeft host Aida Afrasiaby, het samen met experts Geert-Jan Rens en Lisanne Huntjens het over duurzaamheid als managementsysteem. Het is cruciaal om een goed functionerend duurzaamheidsteam te hebben. Hiermee kan duurzaamheid projectmatig aangepakt worden. Wie zit er in het team en welke acties moeten er ondernomen worden?

In de tweede aflevering hebben we het over ESG-reporting en de CSRD-wetgeving. Mochten deze begrippen nog nietszeggend zijn, helpt deze aflevering u verder. Waar komen deze wetgevingen vandaan en wat houden ze in?

Bent u al wat meer bezig met duurzaamheid en wilt u weten welke aspecten allemaal van belang zijn? Dan moet u aan de slag met de materialiteitsanalyse. In de derde aflevering hebben we het over wat deze analyse inhoudt en hoe u deze uitvoert.

We sluiten de serie af met een wat beruchter onderwerp; Corporate Footprinting. Hiervoor schakelen we graag onze collega’s bij Blonk in. Samen met Charlotte Westbroek hebben we het over de corporate footprint. Wat is scope 1, 2 & 3 en wat moet u rapporteren?

Zie de links naar de afleveringen hieronder.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur