Belang etikettering binnen de markt van handelaren

Als handelaar bent u een ondernemer die nieuwe of bestaande goederen inkoopt met de bedoeling deze door te verkopen met een winstmarge. Het beroep handelaar is een van de oudste beroepen ter wereld en komt in alle sectoren voor. Door de jaren heen is de markt waarbinnen handelaren actief zijn wel aanzienlijk verandert. Het gaat niet alleen meer over de in- en verkoop van bulk- en restpartijen. Tegenwoordig worden er ook veel producten voor handelaren direct geproduceerd. Tegelijkertijd betekent dit dat u steeds vaker te maken krijgt met het verstrekken van de juiste voedselinformatie conform wet- en regelgeving.
Risico’s voor de handelaren

Het is daarom essentieel dat u als handelaar weet wat de wensen en behoeften van uw klant zijn om uw producten zo goed mogelijk te kunnen verkopen. Met handel is over het algemeen veel geld te verdienen, echter is het beroep handelaar ook aan te merken als risicovol beroep. Vroeg of laat kunt u te maken krijgen met tegenvallers. Denk aan het risico dat u blijft zitten met handel of dat u de handel niet kwijt kunt voor de verwachte prijs. Beide zeer reële risico’s. Een snelle doorlooptijd is dus ‘key’!

Etiketteringswetgeving

Over het algemeen bedrijft u als handelaar zelf geen detailhandel, maar u heeft wél te maken met de wet voedselinformatie aan consumenten (Verordening EU 1169/2011).
Brengt u levensmiddelen op de markt dan moet u er voor zorgen dat alle verplichte informatie in de nationale taal correct op het etiket van het product komt te staan. Dit kan op twee manieren; het bestaande product overstickeren of het artwork aanpassen. Laten we eerlijk zijn, Google Translate is niet de beste oplossing in dit geval. Er is hier geen menselijk brein bij betrokken geweest om de woorden/begrippen in de juiste context te vertalen. Een vertaalbureau is ook een optie, maar deze experts beschikken niet over de noodzakelijke kennis die vereist is voor een (voedings)etiket in een vreemde taal.

Juist om deze redenen geven steeds meer handelaren dit werk uit handen aan KTBA. Onze specialisten beschikken over de nodige kennis en ervaring en bieden professionele ondersteuning bij uw etikettering en specificatiebeheer. Zo krijgt u de juiste (sticker)informatie aangeleverd.

Is uw label 100% klaar voor de markt?
Loop geen risico!

Vraag een labelcheck aan

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur