Tre strategier i kampen om
QA-personale

Flere og flere fødevarevirksomheder har problemer med at tiltrække eller i det mindste fastholde det rette kvalitetssikringspersonale. Mens de ledige stillinger forbliver ubesatte, truer ikke blot fokus på kvalitet og fødevaresikkerhed med at aftage, men den kløft, som potentielle kandidater skal overvinde i starten, vokser også. Der er et presserende behov for at investere i QA-personale.

Der er en sand krig om talenter i gang. Der er trods alt ikke mange potentielle kandidater til en QA-stilling, mens behovet for disse profiler er støt stigende under indflydelse af strengere standarder. Som følge heraf stiger presset på både fødevarevirksomheder og personale, Hvis medarbejderne oplever utilstrækkelig støtte fra deres arbejdsgiver, vil de hurtigt søge andre steder hen. I sidste ende ender vi i en ond cirkel. Merieux ser flere muligheder for at bryde den nedadgående spiral med personalemangel. Både eget engagement og branchens engagement er afgørende.

Invester i uddannelse og træning

Kvalitetskravene i fødevaresektoren er så strenge og alsidige, at en QA-chef har brug for en masse viden og ekspertise. De skal så at sige være en tusindkunstner, der har kendskab til såvel fødevaresikkerhed som bæredygtighed, mærkning og digitalisering. For ikke at nævne den iboende foranderlighed i alle disse standarder.” Enhver, der ønsker at udvikle sig i takt med markedet, har derfor intet andet valg end at opdatere sin viden regelmæssigt. Desværre er der meget få QA-ledere, der rent faktisk har mulighed for at gøre det. Det er op til fødevarevirksomhederne at skabe plads til dette og investere i uddannelse af deres personale.

Udnyt den rette viden og de rette værktøjer

Alligevel findes der ikke en komplet QA-manager. Det giver ingen mening at lede efter en person, der har al den specialiserede viden. Den person findes ikke. Men man har heller ikke brug for al den viden hver dag. Nogle gange er det nok at få besked og støtte, når noget faktisk ændrer sig. Det er Merieux’s opgave at supportere virksomhederne, så QA-chefen selv kan blive på arbejdspladsen. Derudover stiller vi flere og flere værktøjer til rådighed for at øge effektiviteten i marken. Tænk på digitale inspektionsrapporter og databaser. Det sparer hurtigt en QA-chef for en masse tastearbejde og research, hvilket igen letter presset på dennes skuldre.

Sikre kontinuitet

Hvis QA-chefen er ude af drift, og stillingen ikke straks bliver besat, er det først og fremmest vigtigt at sikre kontinuiteten. Hvis man forsømmer opgaverne, vil det ikke kun gå ud over sikkerheden og kvaliteten, men i mange tilfælde vil man også opbygge et efterslæb. Det er ikke en optimal start for en ny medarbejder, og hvis efterslæbet er for stort, risikerer man, at de ligefrem trækker sig tilbage. Det nytter ikke noget at flytte ansvaret midlertidigt over på andre medarbejdere. På den ene side fordi de ofte ikke har den rette viden, på den anden side fordi det vil øge arbejdsbyrden endnu en gang. Så er det bedre at outsource rollen til en specialiseret partner. Merieux/QMS-Consult beskæftiger flere konsulenter, som kan indsættes fleksibelt i sådanne tilfælde og overvåge alting. På den måde tager du ikke kun vare på dit nuværende, men også dit fremtidige personale.

Hvis en ledig stilling ikke besættes med det samme, kan QMS-Consult overvåge og sikre kontinuiteten i den mellemliggende periode.

Kontakt os

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur