Fødevareindustrien undervurderer sårbarheden over for omdømme

Virksomheder i fødevareindustrien er under lup. Hvis der er noget galt med et produkt, bliver det i medierne i vid udstrækning betragtet som “endnu en fødevareskandale”. Mange producenter er imidlertid ikke tilstrækkeligt opmærksomme på denne sårbarhed. Det er en skam, da denne bevidsthed giver virksomhederne mulighed for at styrke deres omdømme.

Merieux NutriSciences arbejder vi sammen for at styrke omdømmet i fødevareindustrien. Nærmere bestemt inden for fødevaresikkerhed og kvalitetssikring. Vi kan opsummere de seneste skandaler på følgende måde: “Vi husker alle salmonellaforureningen i Ferreros KinderSurprise og den “hovedet i sandet”-mentalitet, der viste, hvor skadelig sen og utilstrækkelig kommunikation er for virksomhedens omdømme. Eller tag svindlen med hestekød, – og laksen, der er forurenet med Listeria. Alt sammen situationer med store konsekvenser for virksomhederne, som kan bringe deres fortsatte beståen i fare.

Sårbart omdømme 
Fødevareindustrien er yderst sårbar over for skandaler, fordi den er involveret i forbrugernes daglige kost. Det er ikke kun et produkts kvalitet, der gør producenterne sårbare, der er mange andre potentielle problemer og kriser på spil. “Tænk på løfter om bæredygtighed, der ikke stemmer overens med virkeligheden, hygiejneretningslinjer, der ikke overholdes, forkert emballagemateriale eller ufuldstændig mærkning og tilstedeværelsen af stoffer i råvarer, der ikke hører hjemme i det endelige produkt”.

Forvaltning på en proaktiv måde 
Netop denne krisefølsomhed gør det vigtigt for virksomheder at forvalte deres omdømme proaktivt. Et stærkt omdømme er et af en organisations vigtigste aktiver og giver dit brand eller din virksomhed tillid og præference i forhold til konkurrenterne. Det er helt klart noget, man skal investere i, ikke kun under en krise, men også når det går godt”. Omdømme anno 2022 er mere håndterbar end nogensinde før. Der findes utallige midler og metoder, hvormed man kan arbejde på sin synlighed og sit omdømme som organisation.

Arjan van Heerde

Download vores white paper

Download White paper (ENG)

Maarten Halsema

IVRM

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur