Vooruitlopen op de rest

Perfecte auditing op maat

Audits! Elke QA manager kent het fenomeen. Ieder voedingsbedrijf krijgt er meermaals per jaar mee te maken. In een aantal dagen wordt heel jouw bedrijf ondersteboven gehaald en blijf je achter met een waslijst aan actiepunten. KTBA blijkt een zeer bedreven in deze tak van sport.

Producenten van levensmiddelen moeten de kwaliteit en voedselveiligheid van de producten garanderen en grondstoffen spelen hierin een cruciale rol. De productiebedrijven willen de prestatie en betrouwbaarheid van de leveranciers onderling kunnen vergelijken. Hiervoor doen ze een beroep op één partner die met een aantal auditoren en experts ervoor zorgt dat er vanuit dezelfde maatstaf wordt beoordeeld.

Internationaal

KTBA is sinds 2020 gestart met het uitvoeren van audits; meer specifieke leveranciersaudits of second party audits. Maar waarom nog een audit toevoegen aan de lange lijst? Het antwoord is heel simpel. Internationale bedrijven zijn de vragende partij om de toeleveranciers naar een hoger niveau te tillen. KTBA en Mérieux NutriSciences zijn door hun wereldwijde aanwezigheid en jarenlange ervaring hiervoor de perfecte partner.

Compleet programma

Onze aanpak is uniek, want het blijft niet bij louter controleren. KTBA gaat met deze dienstverlening een stap verder. De bedoeling is om na een audit de actiepunten samen met de leverancier op te pakken, zodat de kwaliteit en voedselveiligheid naar een hoger niveau worden getild. Hiervoor zijn er meer dan 100 auditoren beschikbaar in de verschillende continenten. Elke auditor heeft een basis lead auditor training genoten, aangevuld met specifieke sectorexpertises en jarenlange praktijkervaring. Samen met de GFSI inzichten en ervaringen van MXNS USA bieden we een compleet programma voor elk type bedrijf.

Trends en aandachtspunten

De resultaten en rapporten zijn volledig op maat van de klant samengesteld en aangepast aan zijn noden en wensen. Hierdoor komen relevante onderwerpen aan bod. In overzichtelijke rapportages worden trends en aandachtspunten snel zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat de juiste focus waar nodig kan worden aangebracht.

Mooie samenwerkingen?

Naast auditoren zijn de experts van KTBA eveneens senior consultants. Ze begeleiden niet enkel bedrijven op strategisch en tactisch niveau, maar ze zetten ook voor de komende jaren de beleidslijnen mee uit van QA. Hierdoor houden ze voeling met de materie waardoor ze voor, tijdens én na een audit de theorie aan de praktijk kunnen blijven koppelen. De trends die we vanuit KTBA en Mérieux dagelijks zien, worden meegenomen in deze taken om steeds een stapje voor te zijn op de rest. Dit resulteert in mooie samenwerkingen. Momenteel voeren we wekelijks audits uit voor grote spelers in de markt en doorkruisen we verschillende landen in Europa om met onze kennis en ervaringen ons steentje bij te dragen. Voor ‘Better Food, Better Health and a Better World!’

kTBA Magazine 11

Blijf op de hoogte van trends en ontwikkeling

 

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur