Meegroeien met het digitale tijdperk

De transformatie van trainingen

Door: Aldo Rus

Niets is meer hetzelfde en terug naar het oude normaal lijkt een utopie. De pandemie zorgde voor veel thuiswerken, afstand houden en voorzichtigheid vanwege de gezondheid. In trainingsland betekent dit logischerwijze dat er veel vaker digitaal getraind wordt, ook als het gaat om specifieke trainingen voor specialisten. Deze ontwikkeling zal zich blijven voortzetten en KTBA is daar volledig op voorbereid.

Voor KTBA Academy heeft dit uiteraard gevolgen. Trainingen via MC Teams zullen aan de orde van de dag zijn. Niet erg, want de trainer heeft intussen tot in de finesses onder de knie hoe hij daarin de aandacht van de deelnemers, dus ook digitaal, vast kan houden. Bijvoorbeeld door trainees 1 op 1 aan te spreken. Door gebruik te maken van break-out rooms. Door op z’n tijd een digitaal handje op te steken om trainees te stimuleren en te complimenteren. Dit zijn succesvolle manieren binnen onze digitale tijdperk. En het mooiste is dat KTBA Academy daar helemaal klaar voor is!

Kennis, bewustzijn en motivatie
Voedselveiligheidscultuur is een onderwerp dat in de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen. Het algemeen besef bij een ieder die te maken heeft met productie van voedsel is enorm gegroeid. Men is zich er terdege van bewust dat het proactief voorkomen van gevaren een gezamenlijke inspanning moet zijn. Het trainen van het gehele personeel om inzicht te bieden in de nodige beheersmaatregelen en hoe die zijn ingericht, wordt zo in het kader van voedselveiligheidscultuur een nuttig gereedschap. Het zorgt namelijk voor meer kennis, bewustzijn en motivatie. KTBA Academy is daarvan perfect op de hoogte en past verschillende werkvormen toe om personeel te activeren.

Omscholen, opleiden en verbreden
De schaarste aan kwaliteitsmanagers en de bredere rol die kwaliteitsmanagers binnen de industrie spelen, is een trend die we volop om ons heen zien. KTBA Academy kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van de moeilijkheden die hierbij komen kijken. Het omscholen en opleiden van aanstaande kwaliteitsmanagers is een uitdaging die we sowieso oppakken. Ook het verbreden van ons trainingsaanbod om de specialist nog beter op te leiden, gaat het komend jaar plaatsvinden. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid; twee onderwerpen waar de kwaliteitsmanager steeds vaker mee te maken krijgt.

Aandachtspunten voor de toekomst
U begrijpt dat wij veel voor uw mensen kunnen doen. Onze aandachtspunten voor de toekomst zijn dan ook blended en digitaal trainen plus meer aandacht voor de motivatie en betrokkenheid van uw medewerkers. Ook bieden we opleidingen aan zodat u herintreders en startende kwaliteitsmanagers snel kunt inzetten en zodat uw kwaliteitsmanager in staat is om ook in de breedte te kunnen helpen. Denk hierbij aan het faciliteren van de continuïteit en het verbeteren van uw bedrijf. Onze experts staan voor u klaar en dragen optimaal bij aan het succes van uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op.

Last but not least wens ik u een heel goed en gezond 2022!

Aldo Rus
Productmanager opleiding en training van KTBA Academy

Meer weten over de online trainingsmogelijkheden?
Neem contact op

 

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur