Opdatering, standardisering og håndtering

Byd det Plantebaserede marked velkommen,
men gør det sikkert

Tendensen mod flere plantebaserede produkter er i fuld gang. Forbrugernes behov for køderstatninger, med det formål at spise mindre kød, bliver ved med at vokse. Naturligvis vil fødevareproducenterne gerne være med på den vogn, med alle mulige konsekvenser til følge. Heldigvis er der Riskplaza.

Vi ser ofte, at kød(vare)producenter også betjener en anden gren: det plantebaserede marked. Risici, som er uløseligt forbundne hermed, bliver derfor også hurtigt tydelige. Ved at skifte til plantebaserede råvarer, introduceres der nemlig råvare risici, som er helt nye for disse producenter, og som de ikke ved meget om. En god opdatering af råvare risikoanalysen, samt gode standarder og håndtering af disse råvarerisici anbefales derfor, så risikoen begrænses så meget som muligt. Riskplazas database er her den mest professionelle kilde til at identificere de korrekte råvarerisici.

Plant Global Standard
Også når det gælder certificering, reageres der gerne på tendensen for plantebaserede produkter. BRCGS har derfor udgivet en ny standard: Plant Based Global Standard. Denne standard fokuserer specifikt på at undgå kontaminering af plantebaserede produkter med animalske produkter. Håndtering af ingredienser, leverandører, tilstrækkelig adskillelse i produktomgivelserne og kontrol af etiketter er her de vigtigste fokuspunkter. Håndteringen er fastlagt i PBMS. (Plant Based Management System) sammen med andre fokuspunkter, såsom senior management commitment og dokumentation.

Auditering
Standarden kan selvstændigt auditeres eller i kombination med et GFSI-godkendt skema. På nuværende tidspunkt er der fire virksomheder globalt, som har opnået denne certificering.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur