Optimaliseer uw kwaliteitssysteem

Nieuwe QA Online module Specificatiebeheer V2
QA Online, dé kwaliteitsapplicatie voor kwaliteitsmanagers, is uitgebreid met de nieuwe module Specificatiebeheer. Een zeer waardevolle toevoeging, want naast het beheren van uw grondstoffen, relaties en documenten in de huidige basismodules, genereert u nu ook eenvoudig al uw eindproductspecificaties!
Met één druk op de knop uiterst flexibel

In de nieuwe module Specificatiebeheer zet u al uw grondstof- en receptuurgegevens die u in QA Online heeft opgeslagen, eenvoudig om naar eindproductspecificaties. De grondstofgegevens, zoals ingrediënten en allergenen, worden opgehaald uit de module Grondstoffen en de daaraan gekoppelde relaties uit de module Relaties.

Vanzelfsprekend bevatten de eindproductspecificaties die u met deze module genereert, alle volgens wet- en regelgeving verplichte elementen. Ook kunt u andere informatie die u standaard op uw specificaties wenst, zoals artikelcode, relatie, versie-nummer, -datum en -status, automatisch op uw eindproductspecificatie plaatsen.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw wensen, heeft u de mogelijkheid om de module geheel flexibel in te richten. U kiest bijvoorbeeld zelf op welke manier u de ingrediëntenlijst op uw productspecificatie wilt vermelden. Bevat uw receptuur samengestelde ingrediënten, dan kunt u ervoor kiezen om deze gedeeltelijk, volledig of juist niet uit te splitsen in de declaratie voor zover dit wettelijk is toegestaan. Zit er bijvoorbeeld voor minder dan 2% verschillende specerijen in uw eindproduct, maar wilt u toch kenbaar maken welke specerijen dit zijn? Dan kunt u ervoor kiezen deze specerijen níet te groeperen, maar uit te splitsen.

Snel, efficiënt en minder foutgevoelig

U heeft direct zicht op eventueel aanwezige allergenen in uw product, doordat allergeneninformatie uit de grondstofmodule direct gekoppeld is aan uw eindproductspecificaties. Het risico om een allergeen over het hoofd zien, is verdwenen en daarmee de kans op een terugroepactie een stuk kleiner. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van het handmatig opstellen van productspecificaties.

Een andere groot voordeel van deze module is dat de module zelf de voedingswaarden van uw product berekent aan de hand van uw receptuur. Vindt er een aanpassing plaats in recepturen of grondstoffen, dan kunt u deze automatisch doorvoeren in al uw eindproductspecificaties.

De eindproductspecificaties zijn vervolgens eenvoudig te delen met uw afnemers of andere relaties. Wilt u de specificatie in een andere taal of in meerdere talen opstellen? Ook dat is slechts een kwestie van het aanvinken van de juiste talen. Het hele pakket van opstellen, bijhouden en delen van eindproductspecificaties, voorheen een tijdrovend proces, gaat met de module Specificatiebeheer een stuk beter en sneller.

Groot gebruikersgemak

Deze nieuwe aanwinst binnen de verschillende modules van QA Online, werkt zeer intuïtief en sluit naadloos aan bij de bestaande modules. Net als voor elke module binnen QA Online is er voor de module Specificatiebeheer een dashboard beschikbaar. Op dit dashboard kunt u bijvoorbeeld wijzigingen zien die hebben plaatsgevonden binnen een grondstof of relatie en welke gevolgen deze hebben voor uw reeds gegenereerde eindproductspecificaties. Vervolgens bepaalt u zelf of u de wijzigingen doorvoert voor een enkele of voor alle eindproductspecificaties. Bovendien is de module volledig te integreren met andere specificatiesystemen.

Wat kan KTBA voor u betekenen?

Ontdek nu onze nieuwste module Specificatiebeheer en bekijk welke voordelen dit systeem u biedt. Hebt u ondersteuning nodig bij het inrichten van QA Online of bij het opstellen van een eindproductspecificatie? Ook op dat gebied kan KTBA u geheel ontzorgen!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur