FSSC publiceert interpretatie document van ISO 22000:2018 in samenwerking met KTBA en Précon

 

Door een samenwerking van KTBA, stichting FSSC en Précon is het interpretatie document voor de ISO 22000:2018 ontstaan. Dit document wordt wereldwijd gebruikt om de normeisen beter te begrijpen. Hierin staat meer diepgang over twee grote veranderingen in de standaard: de ‘High Level Structure(HLS)’ en bepaling van beheersmaatregelen(CCP en OPRP).

In juni 2018 is de ISO 22000:2018 uitgekomen. Hierin zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd: de HLS en bepaling van CCP en OPRP. KTBA hoorde vele vragen over de wijzigingen vanwaaruit het initiatief is ontstaan om een guideline te schrijven. Deze guideline geeft praktische handvaten en een concrete beslisboom die helpt bij het interpreteren van de ISO-norm. Hiermee zal de gehele industrie met 1 systematiek werken voor HACCP.

Met deze samenwerking is er duidelijkheid met als gevolg een betere borging op voedselveiligheid.

KTBA Compliance Group

KTBA adviseert en ondersteunt producenten en retailers in de levensmiddelenindustrie bij alle kwaliteitsvraagstukken op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Met een sterke visie die nauw de ontwikkelingen in de industrie verbindt is iedere klant klaar voor de toekomst. Met behulp van KTBA wordt er bedrijfszeker ondernomen en is er continuïteit in verhandelbaarheid van producten.

 

Download het guidance document via onze website >

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur