‘Papa hoe vangen ze vissticks uit de zee?’

 

Marcel van Duinen, oprichter van Stichting ‘Papa hoe vangen ze vissticks uit de zee?’ kwam met zijn zoon langs bij KTBA en vertelde bevlogen zijn verhaal.

HET VERHAAL VAN MARCEL

‘Op een gewone woensdagavond zat ik met mijn kinderen aan het avondeten, op tafel een bekend gerecht dat veel kinderen lusten: spinazie, aardappelpuree en vissticks. Toen vroeg mijn zoon: ‘Papa, hoe vangen ze vissticks uit de zee?’. In eerste instantie moest ik lachen maar al snel kwam de verbazing en de gedachte: hier moet ik iets aan doen.’
Met deze gedachte startte Marcel een stichting

 

De stichting gelooft dat kinderen nu, en in de toekomst, beter keuzes maken wanneer ze weten waar voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Door kinderen op locatie bij kwekers en voedingsproducenten te laten filmen (in de vorm van een vlog), de kinderen vragen te laten stellen en de filmpjes zelf te monteren en te delen leren ze van elkaar. De stichting zorgt voor verspreiding via YouTube, lesmateriaal en contact met de levensmiddelenindustrie.

Jonge vloggers voor de stichting

 

Marcels stichting heeft presentaties gegeven op basisschool Pater van der Geld in Waalwijk. Daarna konden kinderen zich aanmelden als vlogger. Uit de aanmeldingen zijn tien leerlingen (vijf uit groep 6 en vijf uit groep 7) geselecteerd. Zij volgden een cursus vloggen bij het Kunstencentrum Waalwijk en gingen daarna bij telers en voedingsproducenten als aan de slag.

Ideale kans

Fabrikanten geeft dit een uitgelezen kans om transparant te zijn;  zeer waardevol in een tijd waarin ieder proces onder een vergrootglas ligt. Marcel: ‘Doordat de consument een inkijkje krijgt in het productieproces, verhoogt de fabrikant het consumentenvertrouwen. Waarom zou je als kok van industrieel geproduceerde voeding niet in je keuken laten kijken?’

KTBA helpt Stichting ‘Papa hoe vangen ze vissticks uit de zee?’ financieel, met mankracht en kennis. We helpen de stichting graag met het zoeken naar vloglocaties.
Ken jij nog een leerzame vloglocatie voor Stichting ‘Papa hoe vangen ze vissticks uit de zee?’?

Neem dan contact op met KTBA

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur