Kennis is de sleutel tot succes!

Mensen en kennis is waar het ons om gaat.

Leer onze mensen kennen

“Ik probeer in mijn trainingen altijd een rustige sfeer te creëren. Daarin leren mensen het meest. Met veel voorbeelden maak ik mijn verhaal duidelijk.”
Afwisseling

Wienke Schiks werkt sinds 2015 voor KTBA People in Food. Als consultant en trainer bij Foodcampus reist ze door heel Nederland om de training HACCP à la carte te geven, een basistraining voor voedselproductiebedrijven.

De meest HACCP-trainingen geeft Wienke aan werknemers uit het productieproces. Zij staan immers het dichtst bij de keten.

Voordat Wienke in 2015 bij KTBA aan de slag ging, werkte ze als diëtist. “Ik had na mijn studie Voeding en diëtetiek geen duidelijk carrièrepad voor ogen. Wel had ik een passie: het overdragen van kennis.”

Een oud-studiegenoot wees haar op de mogelijkheden bij KTBA. Kort daarna kon ze aan de slag. “Door mijn werk als consultant en trainer kan ik bij bedrijven in heel Nederland achter de schermen kijken. Mijn trainingen worden gegeven aan mensen uit verschillende organisatielagen. Ik hou van de afwisseling en vind het ontzettend interessant om te horen hoe er over kwaliteit gedacht wordt, per bedrijf en organisatielaag. Door mijn werk als consultant en trainer heb ik nog een andere passie ontdekt: het werken mét en voor mensen.”

Wienke Schiks

Consultant en trainer bij KTBA

Kennis in de praktijk

Jop Vromans is sinds mei 2016 consultant bij KTBA. Jop hield zich daarvoor ook al bezig met kwaliteitsmanagement; zo werkte hij in het verleden bij een voedselbedrijf dat eieren verwerkt, en een voedselbedrijf dat zich richtte op chocolade.

Jop maakte de overstap naar KTBA omdat hij zijn kennis en ervaring wilde uitbreiden. In de functie van consultant is hiervoor alle ruimte. Als consultant kan Jop bij verschillende bedrijven achter de schermen kijken, en dat vindt hij bijzonder leerzaam. “De verschillende werkwijzen die ik tegenkom bij klanten zetten mij aan tot zelfreflectie: wat kan ik van deze bedrijven leren?”

Een deel van zijn studententijd bracht hij door op de PABO. “Hoewel ik nooit voor de klas heb gestaan, wist ik dat kennis overdragen een van mijn passies is. Daarom heb ik me bij KTBA meteen aangemeld als trainer. Zo sta ik nu alsnog voor de klas.”

Naast het geven van HACCP-trainingen heeft Jop op eigen initiatief een duurzaamheidstraining ontwikkeld. “Duurzaamheid is een thema dat mij na aan het hart ligt. In een avondcollege wil ik mijn passie over dit onderwerp overbrengen op andere food professionals.”

Jop is daarbij vooral praktisch. Hij gebruikt verschillende media om zijn boodschap over te brengen. Deelnemers krijgen daarnaast opdrachten en quizzen voorgeschoteld. “Een groot deel van mijn publiek bestaat uit productiemedewerkers. Kennisoverdracht werkt dan het best wanneer ik inspeel op de dagelijkse realiteit.” Na het theoretische gedeelte neemt Jop de deelnemers daarom mee voor een rondje door de productieruimte. Daar kan de opgedane kennis meteen in de praktijk worden toegepast.

Jop Vromans

Consultant en trainer bij KTBA

“Als consultant zit ik helemaal op mijn plek. Mijn werk laat me zowel leren als kennis overdragen; een prachtige combinatie.”
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur