Training

Herkomstetikettering

 

“Wat is het verschil tussen ‘land van oorsprong’ en ‘plaats van herkomst’?” “Wat is een primair ingrediënt?” “Wat is nou wel of niet verplicht op het etiket?” Deze en ander vragen komen aan bod in onze training Herkomstetikettering.

 

Bij de etikettering van uw product krijgt u te maken met complexe wet- en regelgeving, waaronder ook de wetgeving omtrent herkomstetikettering. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, is de wet- en regelgeving voortdurend aan verandering onderheven, en kan deze per land verschillen.

Het vergt veel kennis en tijd om deze ontwikkelingen op de voet te volgen. De nationale autoriteiten verwachten echter wel dat u de regels strikt naleeft. Zij houden streng toezicht en delen hoge boetes uit bij overtreding van de wet. Het loont dus om u aan de regels te houden en niets over het hoofd te zien.

Steeds meer Europese landen doen aan verplichte herkomstetikettering: een verplichte vermelding van het land van oorsprong of plaats van herkomst, afhankelijk van de vermelding op het etiket van het levensmiddel. Vanaf 1 april 2020 gaan de nieuwe Europese voorschriften over verplichte herkomstetikettering van kracht.

Training

Herkomstetikettering

Het doel van deze training is om een duidelijk beeld te creëren van (verplichte) herkomstetikettering, waarbij specifiek wordt ingegaan op de nieuwe Europese voorschriften welke vanaf 1 april 2020 zijn in gegaan. Met praktijkvoorbeelden geven we handvatten om te voldoen aan de huidige voorschriften.

 

Meer over de training herkomstetikettering

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Aanmelden

Verstuur